Zombie Loan - recenze

20. září 2007 v 18:43 | Safira |  Zombie Loan
Ahojík, takže tady máte zase další recenzi od naší milé Safi, tentokrát i s obrázkyma hned!!! Ptáte se proč? To je jednoduchý. Minule jsem je sem měla dát sama pak a jelikož jsem chodila domů tak v deset apod., tak už jsem neměla sílu něco hledat, na tož splácat nějako tu recenzi a teď byla Safi tak prozřetelná, že mi je poslala i s recenzí!!!! Tohle jsem ještě nezkouka, ale podle toho, co o tomto anime píše, tak to vypadá velice slibně a hned, jak budu doma v nějakou rozumnou dobu, tak se na to mrknu, takže lidi, čtěte, čtěte a pište komentáře!!!! Akeppanashi

ZOMBIE LOAN
A je to tu zas.
Opět nám bylo naservírováno pod nos anime, kde se v hlavních rolích vyskytují submisivní školačky s tlustými brýlemi, sexy bišíci, kteří by vám pro pár šupů vypíchli obě oči v deseti sekundách a, jak už to v anime bývá, také boj se zlem.
Takže se posaďte, milé děti, povím vám pohádku.
Bylo nebylo, v moderním Japonsku 21. století žila jedna naprosto obyčejná školačka jménem Kita Michiru.
No, ona zas až tak obyčejná nebyla- kromě toho, že byla tak ostýchavá, až to hraničilo s úchylkou, ji osud obdařil nadpřirozenými schopnostmi.
A když se řekne nadpřirozené schopnosti, člověk si automaticky představí schopnost vidět duchy.
Jenomže to by bylo trochu klišé, nemyslíte?
A tak jí autoři dali do vínku schopnost rozeznat zombie od normálního člověka (aby se rozumnělo, zombie už dávno nejsou takové ty trosky, které se motají kolem, vráží do zdi a tváří se děsně udiveně, když jim náhodou upadne ruka). Funguje to tak, že když si Michiru sundá brýle a spatří na něčím krku černý kruh, může to znamenat jen dvě věci: za A- z dotyčného se v nejbližší době stane zombie, nebo za B- dotyčný už zombie je a brzy začně dělat bordel.
Naštěstí existují i ,,hodné" zombie, které tu ,,zlou" pošlou tam, kam patří, a naneštěstí si za to naúčtují pořádný honorář.
Typickým příkladem ,,hodného" typu zombie jsou dva bishouneni Akatsuki Chika a Tachibana Shita, mezi pubertálními školačkami známí spíše jako ,,Chlapec A" a ,,Chlapec B".
Shita, neboli ,,Chlapec A", je takový ten cool týpek s duchaplnými řečmi a bystrým mozkem, který nikdy nezapomene správně zapózovat a jen tak ho něco nerozhází. Na první pohled vypadá děsně mile a starostlivě, ale v jádru je to beztak provokatérský hajzl. Zombií se zbavuje nablýskaným revolverem a co ho opravdu dokáže rozčílit jsou shrnuté ponožky.
,,Chlapec B", Chika, je jeho přesným opakem. Je věčně v opozici a naštve ho vše, nač si jen vzpomenete. Je hlučný, má plnou hubu řečí a evidentně není schopen vyjít se svým parťákem Shitou- jejich rozbroje většinou začnou jedovatým plivancem a končí rozbitou držkou.
Zlé zombie kosí parádní katanou a nikdy nezapomene ukázat divákům, kdo je tu king. Z každého camrá peníze a jeho největší zábavou je tyranizování a zneužívání Michiru.
A jak k těm dvěma stydlivka Michiru vůbec přišla?
To je jednoduché- potkala je ve školní jídelně, kde zrovna nepříliš statečně čelila nátlaku ze strany svých spolužaček, které jí sebraly brýle.
A jak tak na ty dva mžourá, spatří na jejich krcích černé prstence. Vezme ji to natolik, že sebou sekne a probere se až na ošetřovně.
Když se potom pozdě večer vrací domů, opět narazí na naše dva hlavní hrdiny.
V šoku začne mekat cosi o černých prstencích a oni usoudí, že ta dívka toho ví příliš mnoho, a chtějí ji odkráglovat.
Jenomže pak je napadne spásná myšlenka, že by mohli schopností Michiru využít pro svůj prospěch, a začnou po ní chtít, aby jim pomáhala lovit zombie.
Když si však oba urvou pravé ruce a prohodí si je, Michiru začně řvát jako na lesy a zdrhá.
A pak, o něco později, spatří na svém krku černý prstenec....
Zombie Loan v podstatě nenabízí nic nového.
Vyskytují se tu jak akční scény a duchaplné dialogy, tak i nudné scény a nezáživné dialogy.
Ale přesto je tu hned několik důvodů, proč toto anime shlédnout.
Z prvé kvůli oněm akčním scénám, kde nezřídka cákne krev, a taky kvůli onomu pózování hlavních mužských hrdinů, které je sice čas od času zbytečné, ale pokud máte rádi bishoneny, máte se na co koukat.
Taky se tu vyskytuje jedna roztomilá prsatice, která na první pohled vypadá jako děvče naprosto nevinné, ale jakmile přepne na druhý kanál, stává se z ní drsná lesba, která to s noži fakt umí.
Má moc ráda Michiru a občas nechá svoje prstíky zabloudit.....no, však víte kam.
Dalším, obrovským plus je hudba.
Tak parádní soundtrack jsem nezažila od dob, kdy jsem se potulovala po bytě a prozpěvovala si vokály z Mononoke Hime.
Žádné roztomilé ženské pištění a ,,vyhopsaný" popík, ale pěkně tvrdé kytary, dusání techna a teskné tóny houslí.
Ale pozor! To, co jsem psala o hudbě, neplatí u openingu.
Ten je sice pěkný a vymakaný, ale dá se na něj dívat jen do doby, než se v něm začně zpívat. Nevím, jak vy, ale nejsem zrovna unešená z chraplavých vyřvávaček, postrádajících rytmus i melodii.
Co se týče animace, ta je moc pěkná, dala by se označit za lehký nadprůměr a pokud se vám líbí děvčátka s obrovskýma očima v oblečcích gotických lolitek, budete v sedmém nebi.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Safira Safira | 20. září 2007 v 21:15 | Reagovat

vipadá! a měkkým i! Styď se! XD

2 akeppanashi akeppanashi | 21. září 2007 v 11:55 | Reagovat

chjo, sorry, ale mě to poslední dobou nějak nemyslí:-((

3 Daniela Daniela | 21. září 2007 v 20:16 | Reagovat

Kdybys nebyla tak líná, tak by to šlo líp-energickej drink moc nepomůže!

Ale recenze je skvělá, musím se na to v brzké době podívat. Tady máš ten vysněnej komentář se kterým nedáš pokoj, chechecheXD

4 Safira Safira | 22. září 2007 v 21:51 | Reagovat

Náhodou, já jsem po energy drincích tak aktivní, že mě lidi podezřívaj, jestli jsem si nešlehla XD.

5 akeppanashi akeppanashi | 24. září 2007 v 18:54 | Reagovat

Co máš z toho Safi, o mě to říkaj i když jsem nepila nic XD

6 Safira Safira | 25. září 2007 v 17:22 | Reagovat

no, něco na tom bude....někdy mám pocit, že kdybys neměla uši jako zarážky, úsměv se ti vobtočí kolem celé hlavy....

BTW, vysvětlete mi, kde americký matky přišli na to, že Marylin Manson má na mládež špatnej vliv....???

Já ho poslouchám už tři roky a žádný poruchy myšlení na sobě fakt nepozoruju...nebo jo?? XD

7 Daniela Daniela | 25. září 2007 v 20:35 | Reagovat

Tak to je čistě filozofická otázka XD

8 akeppanashi akeppanashi | 26. září 2007 v 7:13 | Reagovat

chjo, filosofie:-(( o té mi radši ani nemluvte:-/

9 Daniela Daniela | 26. září 2007 v 18:38 | Reagovat

To dokazuje, že filozofie leze na mozek. Po včerejším učení na test už mi z toho hrabe:-(

10 Safira Safira | 26. září 2007 v 21:18 | Reagovat

náhodou, filozofie je haluuz XD

Se Zimkem je to hafo zábavný.

I když...psychologie mě bavila o trošičku víc, ale filozofie se začíná teprve rozjíždět, tak se uvidí

11 akeppanashi akeppanashi | 5. října 2007 v 12:03 | Reagovat

hm, tak se zimkem možná, ale od klobušáka mě z toho hrabe.:-(

12 Alysane Alysane | 5. října 2007 v 19:23 | Reagovat

Souhlas, Klobušák je jak ošklivá nemoc-buď zhebneš nebo si vytvoříš protilátkyXD

Sakra, já vám toho Zimka pomalu závidím-hlavně potom, co jsme dostali vypsat 8 stran z té zasr. učebnice. Grrr.

13 akeppanashi akeppanashi | 8. října 2007 v 18:56 | Reagovat

(kývání hlavou) souhlas souhlas. Já si ty protilátky zatím nevytvořila (i když po minulým roce bych už je asi měla mítXD) a zvlášť po dnešku to jde s mojim mozokem fakt na bod mrazu:-/

14 akeppanashi akeppanashi | 8. října 2007 v 18:58 | Reagovat

(kývání hlavou) souhlas souhlas. Já si protilátky zatím nevytvořila (nebo že by mo min. roce jo?XD) a zvlášť po dnešní hodině je můj mozek na bodu mrazu:-/

15 Safira Safira | 11. října 2007 v 16:17 | Reagovat

Hele, dámy, přestaňte pyskovat, když jsme přežily i zbraň hromadnýho ničení (Kalvodovou), tak přežijem i mor a choleru XD. A komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí!

16 Safira Safira | 11. října 2007 v 16:21 | Reagovat

A taky je divný, jak některý lidi chorobně touží po moci. A když ji dostanou, tak je to v haj...no, však vy víte kde XD.Ale dám jim radu- ať si daj bacha, ať neskončí  s lístkem o prodeji klobás na zádech...nebo jako erární globusXD.

17 Alysane Alysane | 11. října 2007 v 17:48 | Reagovat

Souhlas. Tak to nemám námitek. Kdo chce kam, pomozme mu tam, že? XD

18 Safira Safira | 14. října 2007 v 19:31 | Reagovat

Přesně tak....ale ať si dá bacha, aby jsme MY potom nezahájili tvrdej protest.Někdy mám pocit, že kdyby jsme se pořádně rozjeli, psalo by se o nás v učebnicích dějepisu jako o největší revoluci od dob té francouzské.

Japonský Yankees a Bosozoku by hledali svou spodní čelist na podlaze....XD

19 Safira Safira | 14. října 2007 v 19:38 | Reagovat

BTW, když už tu mekám o Yankees, právě pracuju na nové povídce na tohle téma.

Jmenuje se to Sakura Baby a je to o japonské středoškolačce, která si po několika nepříjemných událostech v rodině a ve škole obarvila vlasy na blond, každou noc potají vyklouzla z domu a šla se do ulic řezat s ostatníma Yankees.

A pak se v nové škole setká se svou učitelkou, která shodou okolností taky byla Yankee....a na komorní psychologický drama je zaděláno XD.

Až/jestli to bude hotový, dám vám vědět, ať si zase jednou počtete něco, co pochází z chorého mozku jednoho magora XD.

20 Alysane Alysane | 17. října 2007 v 19:14 | Reagovat

Koukej to rychle dopsat nebo se druhý magor naštveXD.

21 akeppanashi akeppanashi | 17. října 2007 v 21:49 | Reagovat

oprava, třetí XD. Až to budeš mít dopsaný, tak mi určo řekni, ty tvoje povídky jsou fakticky super!!!!!!!

22 Safira Safira | 30. října 2007 v 22:03 | Reagovat

jo, a taky mega depresivní. Nemám postav, která by nebyla magor/feťák/alkoholik/úchyl/vrah/gangster. Všechno je to jedna velká verbež.

Včera jsem přišla na to, že úplně každá má postava si ráda přihne k alkoholu. To mají nejspíš po mě, ehm XD

23 akeppanashi akeppanashi | 1. listopadu 2007 v 17:16 | Reagovat

je, fakt, že většina tvých povídek končí smrtí všech hlavních postav (teda aspoň myslím), ale mě se to mooooooooooooooooc líbí!

24 Alysane Alysane | 5. listopadu 2007 v 18:04 | Reagovat

Náhodou špatný konce jsou mnohem realističtější. Ve skutečnosti jsou dorý konce málokdy. Miluju špatný a smutný konce (nedívejte se na mě jak na úchyla), člověk si uvědomí, že není jedinej, kdo má smůlu XD.

25 Safira Safira | 12. listopadu 2007 v 21:12 | Reagovat

Da, da XD

Klídek Al, já JSEM úchyl a nepřipadám si kvůli tomu nějak zvlášť zvrácená.

K tomu mám spoustu dalších důvodů, muhehe XD

26 Alysane Alysane | 15. listopadu 2007 v 9:38 | Reagovat

Tak to jsi mě uklidnila XD

27 Safira Safira | 29. listopadu 2007 v 19:00 | Reagovat

hihi, vždycky ráda pomůžu....XD

28 Alysane Alysane | 13. prosince 2007 v 23:15 | Reagovat

:-)) to fakt jo......někomu i do cvokárny/hrobu ^_^

29 akeppanashi akeppanashi | 17. prosince 2007 v 18:23 | Reagovat

přidávám se k Alysane:-)) Máš naprostou pravdu:-)):o))

30 Safira Safira | 23. prosince 2007 v 19:49 | Reagovat

Pche!!!!!

Máte smůlu, měly jste si vytvořit protilátky. Zhebnete!!!

31 Alysane Alysane | 2. ledna 2008 v 14:01 | Reagovat

MY už jsme si protilátky vytvořily. Problém je v tom, že teď nevím jestli MY jsme ti cvoci nebo jsou cvoci ti ostatní. Já si připadám normální, takže pravděpodobně jsme obklopeni cvoky XD.

32 Safira Safira | 12. ledna 2008 v 14:38 | Reagovat

Na tom něco bude XD

33 akeppanashi akeppanashi | 15. ledna 2008 v 6:57 | Reagovat

jj nezbývá mi nic než souhlasit:o))

34 BBS BBS | E-mail | Web | 6. dubna 2009 v 14:32 | Reagovat

Překlady zombie loan naleznete na stránce http://blackboxsubs.cz

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama